2.6.18

Λόρις Κάριους "ο μεγαλοπρεπής"


  ...και μία επιστημονική ανταπόκριση

Επαιζε σε μικρές ομάδες αλλά ένεκα του "ψηλός ξανθός, εικόνα άριστη και γερμανική σιγουριά" τον πήραν στη Στουττγάρδη. Εκεί αυτό που κυρίως κατάφερε ήταν “να το καλέσουν” στην εθνική Γερμανίας στην κατηγορία κάτω των 16 ετών. Αυτό ήταν αρκετό. Η διαδικασία μάνατζμεντ μπήκε σε λειτουργία.

Οι μάνατζερ ποντάρισαν στο προιόν του "ψηλός ξανθός, εικόνα άριστη, γερμανική σιγουριά". Κατάφεραν να τον πουλήσουν στην Μάντσεστερ Σίτυ. Πρόλαβε να αγωνιστεί στην κατηγορία κάτω των 18 και κάτω των 21 αλλά ποτέ στην 1η ομάδα. Πολλά λεφτά δώσαμε δήλωσαν αινιγματικά στη Μάντσεστερ χωρίς τίποτα παραπάνω. Τι μπορείς άλλωστε παραπάνω να πεις όταν “τζάμπα” τα έδωσες.

Στην Μάντσεστερ Σίτυ "καταφέρνει" να τον δώσουν δανεικό  στην Μαίνς. Όπου και εκεί καταφέρνει να αγωνίζεται στην δεύτερη ομάδα. Εκεί μετά από μια αποβολή του κανονικού τερματοφύλακα, καταφέρνει να εδραιωθεί. Οι μάνατζερ ξανά πήραν μπρός, ο "ψηλός ξανθός, εικόνα άριστη, γερμανική σιγουριά", ήταν στην βασική ενδεκάδα.

Τη χρονιά 2015-16, ο Κάριους παίζει 9 αγώνες χωρίς να δεχτεί τέρμα, θαύμα! Αποκρούει και 2 πέναλτι δεύτερο θαύμα. Οι μάνατζερ τρίβουν τα χέρια τους. Το "ψηλός ξανθός, εικόνα άριστη, γερμανική σιγουριά" καταφέρνουν να το πλασάρουν στην 3η θέση στον κατάλογο των καλύτερων τερματοφυλάκων της χρονιάς, της Μπουντελσίγκα. Το "προιόν" στις 24 Μαΐου 2016, υπογράφει πέντε χρόνια με τη  Λίβερπουλ έναντι  4.7 εκατομμυρίων λιρών. Ο αγώνας του μάρκετινγκ δικαιώθηκε.
.
....εκεί καταφέρνει να παίξει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016. Γρήγορα αντιλαμβάνονται περί τίνος πρόκειται και τον στέλνουν στον πάγκο. Όμως φέτος τον Ιανουάριο ο συμπατριώτης του ο προπονητής της Λίβερπουλ, Κλόπ, τον κάνει πρώτο τερματοφύλακα. Το "προιόν" ξανά στην πρώτη γραμμή.
.
...αλλά όλα αυτά μέχρι τον τελικό του Τσάμπιον Λίγκ. Το αποτέλεσμα το είδαν από την τηλεόραση εκατομμύρια τηλεθεατές. Αυτή τη φορά κατάφερε να αναδείξει επι τέλους τον εαυτό του βάζοντας δύο γκολ, ...στην ίδια του την ομάδα, δεξιότητες πιτσιρικά τερματοφύλακα σε πρωτάθλημα γειτονιάς (πρώτο γκόλ, δεύτερο γκόλ).
.
Όσοι ήξεραν κατάλαβαν μερικά πράγματα. Οι άλλοι νόμισαν ότι είχε μια “κακή μέρα” ο ψηλός ξανθός, με την γερμανική σιγουριά. “Αυτός είναι ο αθλητισμός των μάνατζερ", όπως έγραψε ο δημοσιογράφος Χατζάρας, όπου "σημασία δεν έχει η φυσική ικανότητα του αθλητή αλλά το συμβόλαιο, η προμήθεια και τα ποσοστά".
Ο Κάριους στο τέλος του αγώνα, κλαίγοντας ζήτησε την κατανόηση του κοινού της Λίβερπουλ, 
μάλλον όμως σκέφτονταν το ιδιαίτερα πλέον επισφαλές επαγγελματικό του μέλλον.